De openingsdans

 • 4 locaties
 • Plezier staat voorop
 • Liefde voor dans
 • Persoonlijke aandacht
 • Maatschappelijk betrokken

Jullie eigen dans, met hulp van Dansstudio Soof’it

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! 100 000 dingen om over na te denken en oja… ook nog een dansje om het feest mee te beginnen. Hoe dan?!

Een openingsdans is iets waar je soms helemaal niet over na wilt denken. Je hebt geen danservaring of weet niet waar je moet beginnen.

Net zoals je de foto’s, film en bijvoorbeeld het eten uitbesteed, kan een beetje hulp bij het maken en oefenen van jullie openingsdans ook geen kwaad. Een professional kan jullie helpen en begeleiden in het proces. Vanaf de planning en voorbereiding tot en met een onvergetelijk eindresultaat. En wat moeten jullie daarvoor doen? Open staan voor een aantal privé repetities vol nieuwe ervaringen en lol!

Wij maken openingsdansen op maat. Met -of zonder danservaring. Tijdens de privé lessen helpen we jullie van A-Z. Voordat je start moet je deze dingen precies weten:

 • Hoe lang is de muziek waar jullie op gaan dansen (graag specifiek in minuten en seconden)
 • Welke dansmoves willen jullie allemaal laten zien?
 • Waar moet de fotografe staan tijdens de openingsdans voor de beste shots?

GRAPJE! Wij snappen heel goed dat dit geen dingen zijn waar je over nadenkt in de voorbereidingen van je bruiloft. Haal dus maar opgelucht adem en wij regelen dit ^. Focussen jullie je vooral op de dingen waar je van geniet voorafgaand aan de bruiloft.

Wil jij meer informatie? Dat kan!

Ik stuur je een mail met waardevolle tips om jouw openingsdans tot een succes te maken. Vul je gegevens in en hij komt eraan!

  Jullie verhaal, onze choreografie. 1+1=100!

  Ga je trouwen en wil je het feest starten met een onvergetelijke openingsdans, ik heb het gedaan en raad het iedereen aan!

  Dan ben je hier aan het goede adres, ik ga je helpen! Mijn naam is Sofie, ik ben de eigenaresse van Dansstudio Soof’it, dansdocent en in 2018 getrouwd. Alle foto’s die je op deze pagina tegenkomt zijn van onze bruiloft en wat blijft het een feest om hiernaar terug te kijken. “De mooiste dag van je leven, een emotionele dag die voorbij vliegt, geniet van de voorbereidingen…” Je hoort het vaak maar als ervaringsdeskundige kan ik je vertellen; het klopt he-le-maal!

  Als ik terugdenk aan mijn eigen bruiloft (wij zijn getrouwd in juli 2018 in Leiden in De Burcht) was het één groot feest. We zijn vroeg begonnen met de voorbereidingen en dat gaf rust (Tip! Start een jaar van tevoren met je planning en huur een weddingplanner in als het kan). Tijd die ons ruimte gaf om te genieten en te kiezen. Want wat krijg je een hoop keuzes om je oren!

  Voor mij was de openingsdans een van de leukste dingen om voor te bereiden, want ja… het is mijn vak. Gelukkig zag manlief ook in dat dit echt een toegevoegde waarde was van ons feest. Hij houdt niet van dansen en had nul danservaring maar ook hij heeft genoten van het proces én het eindresultaat!

  Mijn mooiste dag is ondertussen al even geleden maar ik sta te popelen om jullie te helpen bij de kers op de taart: jullie eigen openingsdans met jullie verhaal!

  Liefs, Sofie

  Wil jij meer informatie? Dat kan!

  Ik stuur je een mail met waardevolle tips om jouw openingsdans tot een succes te maken. Vul je gegevens in en hij komt eraan!

   Meest gestelde vragen & tips!


   Ik heb geen danservaring, wat nu?
   Maak je alsjeblieft geen zorgen! Danservaring is geen vereiste om een openingsdans te kunnen doen. Wel is het dan handig om hulp te vragen van een professional. Deze kan jou helpen om je zelfvertrouwen een boost te geven en om de danspassen op maat voor jou te maken, zodat je ervan kunt genieten.

   Hoe lang van tevoren moet ik beginnen met de openingsdans?
   Als je alle tijd hebt zou ik altijd zeggen, zo vroeg mogelijk! Hoe vaker jullie oefenen, hoe meer je er op de dag zelf van kunt genieten. De danspassen zitten dan in je systeem en je hoeft niet meer na te denken. Als oefenen lastig is geef ik je hierbij nog een tip: plan vooruit! Leg de agenda’s naast elkaar en plan jullie oefenmomenten samen per maand in, al is het maar een half uurtje per keer. Als je ons kiest om jullie te begeleiden in dit proces zullen we jullie hierin een advies op maat geven.

   Wat kost het om een openingsdans op maat te laten maken?
   Bij ons kun je kiezen uit 3 opties. Op deze manier kun je kiezen wat bij jullie past. Het aantal repetities (dit zijn altijd privé lessen), de intensiteit van de begeleiding, een muziekmix op maat… In de brochure vind je alle informatie per pakket en dus ook de prijzen. Vul hierboven jouw naam en e-mail adres in en ontvang alle info in je mail (met gelijk een berg aan tips)!

   Waar vinden de repetities plaats?
   De repetities zullen plaatsvinden in onze dansstudio in Boskoop (Zuid-Holland) onder begeleiding van een dansdocent. Bij onze dansstudio is ook een bar aanwezig waar je achteraf nog even heerlijk kunt nagenieten en proosten.

   Wat moeten we aantrekken tijdens een repetitie?
   Het aller belangrijkste is dat je kleding draagt waar jij je prettig in voelt. De dansdocent zal met jullie beiden (uiteraard niet in het bijzijn van je wederhelft) overleggen wat je draagt tijdens de bruiloft. Zo kunnen we hier tijdens het maken -en aanleren van de choreografie rekening mee houden.

   Tip!

   De foto’s die je hier ziet zijn van mijn eigen bruiloft en gemaakt door top fotograaf Jill Streefland.
   Een enorme aanrader voor als jullie nog op zoek zijn naar een leuke, betrokken en getalenteerde fotograaf voor jullie bruiloft.
   Meer info over Jill? Bekijk hier haar website:

   Proefles aanvragen

   Het is altijd mogelijk om één proefles per dansstijl te volgen. Besluit u na de proefles niet door te gaan dan zijn er geen kosten aan de proefles verbonden. Wij horen na het volgen van een proefles graag of u de les wilt vervolgen. Veel plezier alvast!

   Proefles aanvragen

   Proefles aanvragen