Dansen in je vakantie, met deze 3 tips kun je aan de slag!

  • 4 locaties
  • Plezier staat voorop
  • Liefde voor dans
  • Persoonlijke aandacht
  • Maatschappelijk betrokken

Dansen in je vakantie, met deze 3 tips kun je aan de slag!

Yes, het is vakantie! Even geen school of werk en tijd voor rust, doen waar jij zin in hebt en wanneer jij wilt. Speciaal voor jullie 3 tips om lekker te dansen in je vakantie.

Tip 1: Verzin je eigen choreografie

Zet je favoriete nummer aan en begin gewoon eens lekker te dansen. Je zult merken dat je tijdens het improviseren al wat moves maakt die blijven hangen en goed voelen. Onthoud ze en ga daarna op zoek naar dansbewegingen die erbij passen.

Luister goed naar de muziek en vul deze met jouw pasjes. Vaak heeft een nummer een couplet, pre-chorus en refrein die zich herhalen. Later in de muziek zit meestal een brug (tussenstuk) voordat het refrein nog een keer komt. Kun jij deze stukjes in de muziek herkennen? Dat maakt het creëren van je choreografie een stuk makkelijker!

Natuurlijk kun je ook gewoon lekker losgaan zonder na te denken maar als je meer wilt, probeer de muziek dan eens te ontleden. Wil je checken of het klopt? Stuur jouw dansdocent een berichtje en ik weet zeker dat hij of zij je graag helpt!

Tip 2: Doe de oefeningen en choreografie uit de lessen nog eens

In de lessen van afgelopen seizoen heb je vast heel veel verschillende oefeningen gedaan op verschillende nummers en misschien heb je hier zelfs nog wel filmpjes van. Pak je filmarchief erbij en scrol eens terug. Weet jij bijvoorbeeld de warming-up van het eerste les blok (september) nog? Misschien krijg je als je het filmpje kijkt wel weer een ‘Oja’ momentje en probeer hem weer eens mee te doen.

Dit is leuk om je geheugen op te frissen en na een paar keer oefenen kun je hem weer zonder het filmpje, dat weet ik zeker!

Tip 3: Speel een dansspel met vrienden of familie

In de les heb je vast wel eens een dansspel gedaan dus bedenk welke jij het leukste vond en leg aan je vrienden of familie uit hoe het werkt. Denk bijvoorbeeld aan de stopdans, dans memory of wie is de dansdocent. Jouw favoriete muziek is een must zodat je lekker los kunt gaan.

Wil je meer? Neem dan eens een kijkje bij Dobbel Dance. Met dit spel kun je jouw eigen choreografie maken, samen of alleen.

Ik hoop dat je inspiratie hebt gekregen om lekker te blijven dansen in de vakantie, geniet ervan!

Liefs, Sofie

P.S. De meeste dansdocenten worden heel blij van filmpjes van hun leerlingen waarop ze lekker aan het dansen zijn, ook in de vakantie. Dus wil je jouw eigen choreografie of een andere dans delen met iemand die er ook nog eens heel gelukkig van wordt? Stuur een filmpje van jezelf naar jouw dansdocent <3

Proefles aanvragen

Het is altijd mogelijk om één proefles per dansstijl te volgen. Besluit u na de proefles niet door te gaan dan zijn er geen kosten aan de proefles verbonden. Wij horen na het volgen van een proefles graag of u de les wilt vervolgen. Veel plezier alvast!

Proefles aanvragen

Proefles aanvragen