De Soof’it shows

  • 4 locaties
  • Plezier staat voorop
  • Liefde voor dans
  • Persoonlijke aandacht
  • Maatschappelijk betrokken

De Soof’it shows

in 2023 op 1&2 juli!

 

Elk seizoen sluiten we af met de Soof’it shows in het theater, een enorm feest voor onze dansers en fans!

Lees hier wat je kan verwachten.

Zo ziet de showdag eruit

 

Op de datum van de showdag worden alle leerlingen verwacht bij het theater. Bij de ingang kunnen zij zichzelf (samen met een ouder) aanmelden en zien bij welke kleedkamer zij zijn ingedeeld. U als ouder hoeft uw kind alleen te brengen en op te halen aan het eind van de dag. Alle leerlingen dansen mee in alle shows, per locatie is hier een ander moment voor ingedeeld. De informatie over de datum en tijden ontvangt iedereen per mail.

Na aankomst in het theater gaan de supermoms en leerlingen (hulpmoeders die de hele dag aanwezig zijn om de leerlingen te begeleiden) aan de slag met de kostuums aantrekken, make- up en de finishing touch op de kapsels. Eerst doen we met elkaar een generale repetitie in kostuum zodat iedereen goed kan oefenen en ervaren hoe het is om te dansen op het podium. Zo zette we met de hele dansschool de puntjes op de ‘i’ zodat alle shows goed zullen verlopen. Na de generale repetitie is het showtime en zijn alle fans welkom om te komen kijken:)

Wil je zien hoe zo’n feestdag er aan toe gaat?
Bekijk hier de backstage video van onze shows in 2021

Wie, wanneer & waar

 

De shows zijn speciaal voor onze leden. Alle leerlingen (m.u.v. onze Zumba en andere sportlessen) doen mee tijdens de shows.

De datum en tijden van de shows worden per locatie gecommuniceerd per mail. Alle ouders en andere fans kunnen een kaartje kopen om de show te komen bekijken. De kaartverkoop start altijd in april/mei en alle leden ontvangen info hierover per mail.

Per locatie maken we een aparte show. Alle shows worden gepresenteerd in het Parktheater in Alphen aan den Rijn.

Het adres is: Cornelis Geellaan 2, 2406 JG Alphen aan den Rijn

Hoe ziet de voorbereiding eruit

 

De showdag staat elk jaar centraal in een nieuw thema. Dit thema wordt in de kerstvakantie onthuld op social media. Houdt deze en de mail ook goed in de gaten voor de mededelingen! Na de kerstvakantie beginnen de leerlingen met het aanleren van de choreografie. In de aanloop naar de shows passen de leerlingen hun kostuums en wordt ervoor gezorgd dat iedereen de juiste maten krijgt.

Een aantal weken voor de showdatum doen we een doorloop zodat iedereen de dans eens kan oefenen voor publiek (de medeleerlingen) en elkaars dans kan bewonderen.

Deze doorloop is op de eigen locatie (dus in het Trefpunt Warmond, Sportcentrum Midden Boskoop of Sporthal Oudendijk).

Net als bij de showdag is het net zo belangrijk dat alle leerlingen ook bij de doorloop aanwezig zijn.

De show tijdlijn

> Tot de kerstvakantie

Laat u het ons weten als uw kind NIET mee kan doen met de shows en zijn wij druk bezig met het verzinnen van een thema, maken we de choreografieën en zoeken wij toepasselijke muziek.

 

> In de kerstvakantie

Wordt het thema van de show bekend gemaakt op onze social media kanalen. Hou ze in de gaten:)

 

> Januari tot en met mei

(Na de kerstvakantie tot de meivakantie)

In de danslessen werken we aan het aanleren van de choreografieën, passen we de kostuums en zorgen we ervoor dat alle kostuums voor elke leerling netjes worden opgeborgen zodat we ze in het theater weer kunnen uitpakken.

 

> Juni  

In deze maand doen we de doorloop (op de eigen locatie) en staat de showdag (meestal) gepland.

Waarom de showdag zo leuk is volgens leerling Abir

 

Van onthulling tot de officiële showdag, het is de leukste tijd van het jaar! De nieuwe choreografie (dans) leren, het meedenken over de kostuums en attributen. De doorloop voorafgaand aan de show bijwonen en ieders performance kunnen zien. De showdag is een grote dag om naar uit te kijken.

Gezellig een dag samen doorbrengen met mijn groepsgenoten. Samen dansen wij er op los, spelen we spellen, delen we snacks en maken ons ready in de kleedkamer en tussentijd en kunnen wij eindelijk onze performance maar een aantal keer tentoonstellen aan familie, vrienden en kennissen! Op deze dag kun je laten zien waar je het hele jaar op geoefend hebt en niet te vergeten, het dansseizoen spectaculair af te sluiten!

 

Belangrijk voor de dansers

 

De showdag kan de hele dag duren. Het is het belangrijk dat alle leerlingen zelf voldoende te eten en drinken meenemen. De kostuums voor de show worden in het parktheater weer uitgedeeld. Overige eigen basiskleding als welk soort shirt, broek en schoenen die nodig zijn worden in de aanloop naar de show naar de ouders gemaild. Ook hebben we voor sommige groepen kapselvoorschriften, deze zullen we ook van tevoren doorgeven per mail. Het is de bedoeling dat u deze dingen vóór de show geregeld heeft.

Ook is het voor de jongste leerlingen fijn als u uw kind iets meegeeft voor tussen de shows door. Denk aan spel, boek, etc… Tip: laat telefoons en andere waardevolle spullen lekker thuis, dat kan alleen maar kwijtraken.

Supermoms

 

Tijdens de showdag & doorloop kunnen wij niet zonder hulp van de ‘supermoms’. Per groep hebben wij een aantal moeders van leerlingen nodig die tijdens de doorloop en showdag willen helpen.

Wat kun je verwachten?
Als hulpmoeder ben je het aanspreekpunt voor de leerlingen uit jouw kleedkamer. Je helpt de kinderen met kostuums aantrekken, haren & make-up doen, je zorgt dat de leerlingen op tijd bij het toneel zijn etc. Als je helpt op de showdag is het heel belangrijk dat je er ook bij kunt zijn tijdens de doorloop voorafgaand aan de showdag. De hulpmoeders die tijdens de generale en de showdag aanwezig zijn krijgen 1 vrijkaart om een show te kunnen bekijken. Wil jij ons komen helpen en meegenieten van het feestje achter de schermen? Alle leden ontvangen in aanloop naar de shows een mail met hierin een formulier waar je jezelf kan opgeven.

 

Hieronder delen een aantal van onze supermoms hun verhaal:

De showdag is dé dag waar iedere Soof’it danser naar uit kijkt

 

“Ruim voor de eerste show worden de dansers en hulpmoeders verwacht. Iedere dansgroep heeft haar eigen ‘greenroom’ waar alle benodigdheden klaar staan. In de greenroom wordt omgekleed, opgemaakt en gerelaxed voor -en tussen de shows. Als supermom leidt je alles in goede banen, dit doe je samen met 2 andere moeders.

Er is tijdschema wat je vertelt waar en hoe laat de dansers verwacht worden. Het kan niet misgaan. Is er toch nog iets onduidelijk dan zijn er altijd andere moeders of Soof’it crew die te hulp kunnen schieten. Aan het einde van de dag wordt alles samen weer opgeruimd en netjes achter gelaten.

Daarna is het tijd voor het nagenieten van een super enerverende en leuke dag!”

Hylke

Ik ben weer van de partij!

 

“Als moeder van een dansende dochter kwam jaren geleden de vraag of ik kon helpen bij de voorstelling. De eerste keer was best spannend, want wat wordt er verwacht? Gelukkig zijn er altijd ervaren supermoms die je helpen en een heel fijn en duidelijk draaiboek. Tijdens de doorloop oefenen de dansers hun dansen en maken de hulpmoeders alvast kennis met elkaar en het draaiboek.

Op de dag van de voorstelling zijn we al vroeg in het theater en start je de dag met het ontvangen van de danseressen, allemaal een beetje gespannen maar iedereen heeft er zoveel zin in, de sfeer in de kleedkamers is altijd fijne mix van gezonde spanning en heel veel enthousiasme. We helpen met het klaarleggen van de kostuums, het omkleden als dat tussendoor nodig is en bij de make-up en zorgen ervoor dat alle dansers stralend het podium op kunnen.

Je bent echt een team met de andere hulpmoeders in de kleedkamer waar je aan het helpen bent en hebt een super gezellige dag. Er is altijd de mogelijkheid om zelf ook gewoon de voorstelling te kijken en als je eenmaal weet hoeveel organisatie er achter de schermen bij komt kijken is het extra genieten van de geweldige show die ze neer zetten op deze dag.

Als de eerste passen geoefend gaan worden voor de show gaat er vaak al een save de date in mijn agenda….ik ben weer van de partij!”

Carola

Achter de scherm is het altijd super gezellig met alle dansers en andere hulpouders

 

Een dag helpen bij de shows is intensief maar super leuk.

Als hulpouder ben je er om te zorgen dat de dansers op tijd klaar staan voor hun optreden, help je bij het wisselen van de kostuums en zorg je dat ze er perfect uit zien. Daar hoort ook bij dat er tijdig gegeten wordt (en de kostuums netjes blijven), de jongere kinderen tussen de optredens door vermaakt worden of dat je zomaar ineens met naald en draad in de weer bent om een kostuum te repareren. Ook help je bij het verzorgen van make-up en haar.

Achter de scherm is het altijd super gezellig met alle dansers en andere hulpouders.

Liesbeth

Na de shows zijn we allemaal overladen van emotie, plezier en gelukshormonen.
Als iedereen naar huis is en gaat nagenieten, gaan wij nog ‘even’ door en wassen we (samen met iedereen die maar wil helpen) alle kostuums en worden ze weer netjes gesorteerd en terug gestopt in de voorraad:)

Meest gestelde vragen:

Klik op de vraag om het antwoord te lezen

Moet een leerling zich aanmelden om mee te doen en wat kost het?

Nee, we gaan er vanuit dat alle leerlingen deelnemen aan de show (en de daarbij horende doorloop). Als een leerling niet mee kan doen kunt u dit voor de kerstvakantie aan de docent doorgeven.

De deelname aan de shows is voor alle leerlingen gratis.

Mijn kind doet voor het eerst mee, hoe gaan jullie hiermee om?

Elk jaar dansen er ervaren dansers en nieuwe dansers mee in de shows. Voor ons is het altijd een feest om te zien hoe de ervaren dansers willen helpen, ze nemen de nieuwe dansers mee in het proces en laten zien hoe alles werkt. Ook hebben we natuurlijk de geweldige supermoms die allemaal moeders zijn van leerlingen en dus heel goed kunnen bijspringen waar nodig. Als uw kind iets speciaals nodig heeft tijdens de showdag kunt u dit altijd op de dag zelf doorgeven aan de supermoms. Zij zullen de hele dag aanwezig zijn bij de kinderen in de kleedkamer.

Komt er een opname van de show?

Jazeker! Tijdens de shows is het niet toegestaan om zelf foto’s /filmopnames te maken maar elk jaar is het mogelijk om een aandenken van de shows te kopen. Voorheen was dit in de vorm van een dvd. We merken steeds meer dat een dvd niet meer kan worden afgespeeld op de apparaten van nu dus vanaf 2021 zijn we over  gegaan naar een digitale opname in samenwerking met T-riffic. De film is voorafgaand aan de show te bestellen via de link in de nieuwsbrief.

T-riffic is een professionele partij die veel ervaring heeft met het filmen van dansvoorstellingen en hebben bijvoorbeeld ook de prachtige backstage video gemaakt die je bovenaan deze pagina kan vinden.

Even voorstellen: Wij zijn T-Riffic’s Vision. De afgelopen 14 jaar hebben wij meer dan 100 verschillende voorstellingen gefilmd door het hele land. Naast dansvoorstellingen filmen wij ook musicals en hebben we zelfs een Cabaretvoorstelling geproduceerd voor Netflix!

Hoe gaat de kaartverkoop in zijn werk?

Over de kaartverkoop voor de shows ontvangen alle leden een mail. De kosten van een kaart (voor kinderen en volwassenen gelijk) zijn ongeveer €15,- per stuk. Als de leerlingen meerdere shows dansen betekend dit niet dat u voor al die shows kaartjes moet kopen.

De shows zijn identiek dus als u wilt komen kijken kunt u kiezen welk tijdstip u het beste uitkomt.

Let op! Sommige shows zijn snel uitverkocht dus wacht niet met kaartjes kopen op het moment dat de kaartverkoop start.

Kan ik kiezen waar ik zit in het theater?

Ja dat kan zeker. Bij de kaartverkoop is het niet mogelijk om een specifieke plek te reserveren maar bij aanvang (een kwartier voor de start van de show gaan de deuren open) kan iedereen zijn/haar eigen plek kiezen. Let er wel op dat degene die vooraan staan in de rij de eerste keuze hebben.

Invalide plaatsen in het theater

Bij elke show zijn er een aantal rolstoelplaatsen beschikbaar. Zorg ervoor dat je bij de kaartverkoop aan ons doorgeeft als er een rolstoelplaats gereserveerd moet worden en voor wie. Op deze manier kunnen wij er rekening mee houden.

Kan ik parkeren bij het Parktheater?

Parkeren voor de deur is niet mogelijk. Er zijn heel weinig parkeerplaatsen voor de deur dus houd er rekening mee dat je niet voor de deur kunt parkeren.

Het Parktheater geeft deze tip: Parkeer de auto in de Raadhuisstraat, de Paltrokmolen en naastgelegen straten. Let op: we zitten precies op de grens van wel en niet betalen, dus kijk goed waar je je auto zet.

Een andere tip is om de auto hier neer te zetten: Parking ARC, Unnamed Road, Alphen aan den Rijn. Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar het Parktheater (Cultuurcentrum Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, 2406 JG Alphen aan den Rijn). Via Google Maps kun je de route vinden.

We hopen jullie te zien tijdens onze shows aan het eind van het dansseizoen.
Hopelijk heeft deze pagina je geholpen en als je informatie mist, check dan even de nieuwsbrieven.

Proefles aanvragen

Het is altijd mogelijk om één proefles per dansstijl te volgen. Besluit u na de proefles niet door te gaan dan zijn er geen kosten aan de proefles verbonden. Wij horen na het volgen van een proefles graag of u de les wilt vervolgen. Veel plezier alvast!

Proefles aanvragen

Proefles aanvragen