Lockdown danstips

  • 4 locaties
  • Plezier staat voorop
  • Liefde voor dans
  • Persoonlijke aandacht
  • Maatschappelijk betrokken

Wat te doen in de lockdown?

Hè bah… lockdown… coronamaatregelen… Deze woorden en veranderingen vliegen ons om te oren. Hoe kun je jezelf blijven motiveren om door te gaan, mee te blijven bewegen en positief te blijven. Voor iedereen een uitdaging. Zo ook voor mij. Ik ging van dansjuf naar deeltijd schoonmaakster in de studio’s, naar crisismanager, naar woordvoerder van de nieuwe maatregelen. Ik heb er heel veel van geleerd. Ondanks alle wijze lessen tot nu toe mis ik steeds meer de ‘gewone’ dingen; in een dansstudio staan met leerlingen die staan te springen om nieuwe dingen te leren en om te lachen met elkaar. Ik ben heel blij dat de ideeën die we met het team verzinnen ons blijven inspireren maar ik kan me ook voorstellen dat je er soms gewoon even helemaal klaar mee bent… Ik heb soms ook even geen zin om een dansles te volgen maar als ik mezelf er dan toch toe zet, merk ik weer dat de endorfine (gelukshormoon wat vrijkomt tijdens het dansen) mij weer zo gelukkig maakt… ook al sta ik in mijn eentje. Toch wil ik jullie een paar ideeën meegeven om lekker thuis mee aan de slag te gaan voor als je een danskriebel voelt en er iets mee wilt doen!

Tip 1:

Zet je lievelingsnummer op en ga even lekker los in huis als niemand kijkt, of juist samen! Even lekker gek doen, al is het maar 1 minuut. Laat je gaan en denk niet na over pasjes, volgordes of beperkingen. Ik ben benieuwd wat het met je doet… Je kunt deze tip ook gebruiken als je ergens tegenop ziet. Moet je die ene moeilijke mail nog versturen of iemand bellen en ben je het lekker aan het uitstellen? Gun jezelf dit pleziertje van een paar minuten en daarna ga je ervoor!

Tip 2:

Train je brain! Misschien is het al even geleden dat je hebt gedanst en is je dansgeheugen een beetje achtergesteld. In de wekelijkse lessen in de studio train je dit automatisch; de docent legt een oefening uit en je onthoudt het door te doen. Nu van een filmpje leren is moeilijker maar niet getreurd, jij kan dit! Kijk een filmpje met uitleg van een dans(oefening), doe hem een paar keer mee en daarna is het tijd voor je hersenen om aan de slag te gaan. Zoek de muziek op op bijvoorbeeld Spotify of YouTube en kijk of je het ook zonder het filmpje en de docent kan. Let wel op dat je het jezelf niet te moeilijk maakt, het moet leuk zijn. Hak de uitleg daarom in stukjes voor jezelf (als de docent dit nog niet voor je heeft gedaan) en oefen telkens een stukje met -en daarna zonder de docent.

Deze twee tips kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt maar kunnen ook als korte energizers tussendoor. Even een break van je werk/school? Probeer deze tips! Werkt het niet/wel voor jou? Ik hoor het heel graag!
Zet hem op en keep dancing!
Liefs, Sofie

Proefles aanvragen

Het is altijd mogelijk om één proefles per dansstijl te volgen. Besluit u na de proefles niet door te gaan dan zijn er geen kosten aan de proefles verbonden. Wij horen na het volgen van een proefles graag of u de les wilt vervolgen. Veel plezier alvast!

Proefles aanvragen