skip to Main Content
06-55804441 info@dansstudiosoofit.nl

KIDSDANCE

In de kidsdance lessen staan ontdekken, plezier en dansbeleving centraal. 

Kidsdance is de basis voor de jonge danser en danseres waarin zowel de motoriek als de fantasie geprikkeld wordt. Deze les is dan ook speciaal voor onze jongste leerlingen uit (schoolgroep) 1&2.

De kinderen maken kennis met diverse muziek- en bewegingsvormen en leren samen te werken. De leerlingen maken op een speelse manier kennis met de diverse aspecten uit een dansles en er is ruimte voor ieders creativiteit.

Inschrijven Proefles Bekijk video

KLASSIEK BALLET

Klassiek ballet is een goede basis voor alle andere dansdisciplines. 

In een balletles word er gewerkt aan de basistechnieken zoals houding, balans en placering. Naast de technische aspecten hebben muzikaliteit en dansplezier ook een heel groot aandeel binnen deze lessen. Door middel van het oefenen van de pliés (knie-buigingen), tendu’s, pirouettes –en grand jetés werken we aan het verbeteren van de techniek en het waarderen van de gracieuze bewegingen binnen deze elegante dansstijl.

Inschrijven Proefles

DANCEMIX

Binnen de Dancemix lessen komen verschillende dansstijlen aan bod. 

Hierdoor leer je hoe divers dans eigenlijk is, en kun je genieten van allerlei verschillende soorten muziekgenres. De les is hierdoor erg afwisselend, je leert technieken, en werkt aan je dansgeheugen en conditie. Qua dansstijlen kun je onder andere denken aan Streetdance, Salsa, Streetdance, Jazz, Moderne dans, en alle andere stijlen waar we samen nieuwsgierig naar zijn.

Als je openstaat voor diverse stijlen, bewegingen, en plezier, dan zit je hier goed!

Inschrijven Proefles Bekijk video

STREETDANCE

Streetdance lessen zijn cool.

De streetdance les is een actieve stoere les met verschillende urban invloeden. De les start met een actieve en dansante warming-up. Na de opwarming wordt er gewerkt aan kracht en lenigheid en in diverse oefeningen werken we aan de basisbewegingen, zoals bijvoorbeeld het bouncen. Ook werken we aan de creativiteit van de dansers door improvisatie, wat we binnen de streetdance lessen ook wel freestylen noemen. Het laatste deel van de les bestaat uit het aanleren van een dans, een choreografie.

Inschrijven Proefles Bekijk video

JAZZ

Jazz technieken leren is leuk!

In onze jazz lessen (soms ook gecombineerd met streetdance) staat kracht en techniek centraal. Strakke arm combinaties, werken aan je pirouettes, hoge en nette sprongen maken deze dansstijl een uitdaging voor jong en oud. In de jazz les kun je verschillende kanten op, zo straal je tijdens de show-jazz lessen en werk je aan je coördinatie tijden de street-jazz lessen. Kom eens meedoen om te ervaren of dit de dansstijl voor jou is.

Inschrijven Proefles

HIP-HOP

Stoere moves leer je tijdens de hip-hop lessen.

Hip-Hop is ontstaan in de achterbuurten in New York. Deze stijl is een extra uitdaging voor leerlingen die bijvoorbeeld al streetdance lessen volgen/ hebben gevolgd. De muziek en bewegingen zijn stoer en de bounce op de beat is een veelvoorkomende beweging in deze les.

Inschrijven Proefles

MODERN

Kom uit je comfort zone met moderne dans!

Tijdens de lessen modern werken we, door middel van rollen, springen, draaien, vallen en zwaaien, aan de basistechnieken van de moderne dans. In de les wisselen oefeningen staand en op de vloer elkaar af. We werken met ademhaling, spanning en ontspanning. Op speelse wijze wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid, danstechniek en expressie/performen. Ook krijgen de kinderen de ruimte zelf te experimenteren met dans tijdens diverse improvisatieopdrachten. Gedurende de les worden er verschillende soorten muziek gebruikt: langzaam, snel, vrolijk, bekend, maar ook minder bekende muziek! Het laatste deel van de les bestaat uit het aanleren van een dans, een choreografie. Kortom: een actieve, uitdagende en afwisselende les waarbij plezier voorop staat!

Inschrijven Proefles
Back To Top